O nama

KALELEKTRIK d.o.o. Živinice, je osnovana 15.05.1996. godine, a osnivač i vlasnik ove kompanije je gospodin Huso Mumić.

 

Do januara 2010. godine sjedište firme je bilo u KALESIJI, a od 15.01.2010. sjedište firme je prenešeno u Živinice, na adresu ulica Pašage Gogića bb, 75270 Živinice.

 

U svom kratkoročnom  razdoblju, firma se kontinuirano razvijala i uvećavala, kako u segmentu stručne, kadrovske i tehničko-tehnološke opremljenosti, tako i po obimu projektovanih i uspješno realiziranih poslova.

 

Firma posjeduje vlastita mehanizovana sredstva, građevinske mašine, stručni električarski i građevinski alat, mjerne instrumente, skladišno poslovne i servisne objekte. Kvalitet izvedenih radova, tehničku ispravnost i pravovremenost pruženih usluga, potvrđuje CERTIFIKAT ISO 9001-2008 dobijen 2010.godine, a od 2016. i CERTIFIKAT ISO 9001-2015.

 

Od 2013.godine Firma ima otvoreno predstavništvo u Njemačkoj „Kalelektrik d.o.o.“,  auf dem Holleter 20 45138 Essen, gdje također veoma uspješno, putem detaširanih radnih dozvola, izvodi radove iz segmenta registrirane djelatnosti.


Prosjek uposlenika u posljednjih pet godina je 50 radnika, sa sledećom stručnom strukturom:

 

  • 3 diplomirana inženjera elektrotehnike
  • 10 elektrotehničara i građevinskih tehničara
  • 30 VK i KV električara, bravara...
  • 10 pomoćno osoblje

LICENCE I CERTIFIKATI:

OVLAŠTENJE Federalnog ministarstva prostornog uređenja za obavljanje djelatnosti građenja/izvođenja radova

RJEŠENJE Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za obavljanje poslova periodičnih pregleda, mjerenja i ispitivanjana elektroenergetskim postrojenjima, električnim uređajima i električnim instalacijama na elektroenergetskim objektima

ISO CERTIFIKAT 9001:2015 za izvođenje elektro radova


Cilj kompanije je nastavak zdravog i kontroliranog rasta kroz dodatno usavršavanje u oblasti kadrovske politike kao i oblasti nabavke i upotrebe savremene mjerno-ispitne i servisne opreme.

0 0